Lokalna samouprava

Beogradski fond za političku izuzetnost: Pirot jedan od gradova – primera dobre prakse kada je o borbi protiv nasilja u porodici reč

Danas je u Gradskoj upravi u Pirotu, u Velikoj sali Gradske skupštine održana radionica u organizaciji Beogradskog fonda za političku izuzetnost na kojoj je bilo reč o prevenciji nasilja u porodici, posebno u vreme pandemije.

Kanadski fond za lokalne inicijative podržao je ovaj projekat s obzirom da problem povećanja stope nasilja u porodici u vreme pandemije, poručila je programski koordinator BFPE Svetlana Stefanović.

-Institucije koje postoje na lokalu sigurno da mogu da doprinesu da se ovaj problem reši ili da se bar smanji stopa nasilja. Lokalni saveti za bezbednost okupljaju sve relevantne institucije koje se bave borbom protiv nasilja ali i ličnom bezbednošću svih građana u lokalnim sredinama na nivou cele Srbije. Grad Pirot je jedan od pet gradova koji su primeri dobre prakse i to je razlog zbog čega smo i došli u Pirot. Cilj je da se obrabre i ostali gradovi kako bi se svi osećali što bezbednije-kazala je Stefanovićeva i dodala da će se u narednih godinu dana raditi sa lokalnim samopravama, organizacijama civilnog društva ali i medija koji imaju značajnu ulogu u borbi protiv nasilja u porodici. -Verujemo da samo zajedničkim radom možemo da učinimo da živimo u društvima koja su sigurnija, zaključila je Stefanovićeva.

Dr Milena Dimitrijević, predsednica Gradskog parlamenta kazala je da joj je drago što je Pirot prepoznat kao grad – primer dobre prakse kada je o borbi protiv nasilja u porodici reč.

-Savet za bezbednost grada Pirota je u novom sazivu, očekujemo od novog saziva još više aktivnosti, a naš prioritetni cilj bio je borba i prevencija svih vrsta nasilja, a pogotovo nasilje u porodici. Nama će ovaj sastanak mnogo značiti pre svega zbog razmene ideja, iskustava, a sve sa ciljem unapređenja rada lokalnog Saveta za bezbednost Grada Pirota-poručila je dr Dimitrijević.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker