Lokalna samouprava

Socijalno ekonomski savet Pirota – zabraniti isključivanje kamiona u tranzitu na petlji “Istok”

Danas je održana prva redovna sednica Socijalno ekonomskog saveta grada Pirota u novom sazivu. Članovi Saveta, najpre, usvojili su Plan rada za 2021. godinu. Predlog Budžeta Socijalno ekonomskog saveta, koji je bio na dnevnom redu, je nešto viši od planiranog pa je neophodna njegova dorada. Članovi Saveta su upoznati i sa Budžetom grada Pirota, o čemu je govorila Jagoda Šnele kao član Socijalno ekonomskog saveta iz redova lokalne samouprave. Sastanku su prisustvovali i direktori javnih preduzeća u gradu koji su upoznali članove Saveta sa stanjem u svojim preduzećima. Jedno od važnih pitanja trebalo je da bude razmatranje privatizacije Kompanije Tigar a.d. ali je odloženo za narednu sednicu zbog odsustva predsednika sindikata Fabrike.

“Tigar a.d je Fabrika druga po veličini u realnom sektoru u gradu. Sudbina Tigra je i sudbina zaposlenih. Ta Fabrika mora da se na svaki način održi pogotovo što je uspela, zahvaljujući menadžmentu, lokalnoj samoupravi i državi, da se oporavi i da poslednjih godina beleži odlične poslovne rezultate sa perspektivom daljeg razvoja. Zadovoljan sam stanjem u javnim preduzećima koja imaju vrlo ambiciozne planove i uspešno ih realizuju. Želim da istaknem da smo razmatrali i našu inicijativu da se penzionerima Prvog maja vrati doplata penzije koja je garantovana zaključkom iz 2016. a bila je ukinuta. To pitanje je uspešno rešeno i to nije pobeda samo Socijalno ekonomskog saveta grada Pirota već i Samostalnog sindikata Pirota koji je prvi reagovao i sa ministarkom za rad, boračka i socijalna pitanja, Darijom Kisić Tepavčević, na zadovoljstvo penzionera, rešio problem”- rekao je, predsednik Socijalno ekonomskog saveta grada Pirota, Jovan Mijalković.

Mijalković je još dodao da je kao predsedavajući, pod tačkom razno, predložio Savetu da se kamionima u tranzitu zabrani isključivanje na petlji “Istok” kod Poljske Ržane na stari put do Dimitrovgrada. Vozači kamiona tome pribegavaju jer uštede dvadesetak evra, a dodatno opterećuju stari put ka Dimitrovgradu koji je sada od lokalnog značaja. Ova inicijativa, u cilju povećanja bezbednosti učesnika u saobraćaju, naišla je na odobravanje članova Saveta i biće prosleđena na razmatranje Skupštini grada, resornom ministarstvu i MUP- u Srbije.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker