Obrazovanje

OŠ “8. septembar”: Obeležen Evropski dan jezika

Svakog septembra od 2001. godine proslavlja se Evropski dan jezika u saradnji sa Evropskom komisijom i uz podršku Saveta Evrope Cilj je ohrabriti ljude, bez obzira na godine i okruženje da uče jezike jer to svakako otvara nove mogućnosti ,omogućava sklapanje novih poznanstava i uspostavljanje novih kontakata ,kao i prevazilaženje kulturoloških razlika, saopštili su danas iz OŠ “8. septembar”.
Ove godine Evropski dan jezika u našoj školi proslavlja se u specifičnim uslovima, izazvanim pandemijom KOVID 19.Nastavnice stranog jezika su sa učenicima spremale video materijale tokom septembra meseca .Dijalozi, gluma, recitacije, pesme… naš su skromni doprinos obeležavanju.

oš osmi septembar pirot
Bibliotekarke škole su sa učenicima mlađih razreda izradile plakat sa pojmovima koji su bliski njima, obradile su reči pirotskog govora i najčešće zastupljenih tuđica u našem govoru.
Mi smo se lepo zabavili i uživali. Zadovoljstvo nam je što smo deo velike manifestacije i spremni smo da još više učimo i pružimo, navodi se u saopštenju OŠ “8. septembar”.

fotografije i tekst – saopštenje škole

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de