Sport

Promocija rukometa povodom nedelje sporta

Danas, drugog dana Eropske nedelje sporta, na Belom trgu igrao se rukomet. Okupilo se podosta dečaka i devojčica, a trennge su održali predstavnici ženskog i muškog rukometnog kluba u Pirotu. Njima su se svojim aktivnostima pridružili i učenici OŠ “8. septembar”. 

“Drago mi je da se ova manifestacija ustalila i da se redovno održava bez obzira što ovog puta izostaje takmičarski deo. Koristimo današnji dan za promociju rukometa, da pokažemo dečici kako je to lep sport i da nam se kasnije pridruže. Sve u svemu vrlo je bitno da se deca bave sportom, ne nora baš rukomet, ima dosta programa tokom ove nedelje, ali važno je da postignemo masovnost, a zašto ne da se neko kasnije i aktivno bavi  sportom jer u gradu ima mnogo klubova. Ovde smo sa našim rukometašicama koje su slobodne, s obzirom da je radni dan, i one treniraju sa devojčicama koje su došle” kaže trener u Ženskom rukometnom klubu “Pirot” , Nina Tošić.

Kao što rekosmo u najavi svoju aktivnost imali su i učenici OŠ “8. septembar” pod budnim okom svog učitelja i predstavnika Sportskog centra Pirot.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker