Zdravlje

Dr Goran Petrović: Želimo da zbrinemo sve urgentne slučajeve i što veći broj pacijenata

U utorak, 15. septembra u Ministarstvu zdravlja u Beogradu, održan je sastanak sa direktorima ne covid bolnica gde se razgovaralo o organizovanju pružanja zdravstvenih usluga ne covid pacijentima koji nisu mogli da dobiju adekvatnu zdravstvenu zaštitu u vreme kada je pogoršana epidemiološka situacija. S obzirom da je trenutna situacija, relativno povoljna i dozvoljava normalnije funkcionisanje zdravstvenog sistema pokrenuta je inicijativa da oni pacijenti koji su imali potrebu za kontrolu zdravstvenog stanja, dijagnostičke procedure i operacije budu adekvatno sagledani u narednom periodu, po nekom ubrzanom postupku, da bi se period “zatišja” iskoristio da što veći broj pacijenata zadovolji svoje zdravstvene potrebe, rekao je direktor Opšte blnice u Pirotu, dr Goran Petrović.

“U skladu sa instrukcijama ministra juče sam održao sastanak sa načelnicima službi koje su nam bitne za dalje funkcionisanje i postigli smo dogovor šta treba uraditi u narednom periodu. Najpre, želim da kažem da je skener radio sve ovo vreme, maksimalno, prema potrebama. Ovih dana pojačaćemo rad i skener će raditi od sedam izjutra do sedam uveče i da svi hitni slučajevi budu zbrinuti u najkraćem mogućem roku, a najduže u roku od tri dana od prijema u Bolnicu. Da svi onkološki pacijenti koji imaju potrebu za onkološke konzilijume, za preoperativnu pripremu budu sagledani prema potrebi. Kad kažem prema potrebi to se najviše odnosi na onkološke pacijente koji  imaju zakazane kontrole.

Što se tiče ostalih intervencija nastavlja se operacija katarakte i kuka i svi pacijenti kojima je postavljena indikacija za operacije  moći će svakog dana, od 11 do 13 časova, da se jave na telefon 305-338, da daju svoje podatke neophodne radi pravljenja prioriteta.za izradu operativnih programa.To znači da oni koji najviše čekaju, imaju veći stepen oštećenja vida biće prema prioritetu prvi na spisku. Isto to važi i za pacijente koji treba da operišu kuk.

Za ostale operacije, operaciju žučne kese ili kile, ne smemo ni to da zanemarimo, svi koji imaju postavljenu indikaciju javiće se na isti broj telefona , 305 – 338. Na osnovu svega toga dobijaće se podaci i praviti plan rada i nadamo se da ćemo u što kraćem roku zbrinuti što veći broj pacijenata”.izjavio je direktor Petrović.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker