Gradska hronika

7.000 penzionera dobilo pakete pomoći Grada za vreme vanrednog stanja, u narednom periodu podeliće se još 2000 paketa

Najesen će ovo Udruženje u saradnji sa lokalnom samoupravom podeliti još 2.000 paketa penzionerima, najavio Đorđe Mitić, predsednik Udruženja penzionera

Đorđe Mitić, nekadašnji načelnik Pirotskog upravnog okruga a sada predsednik Udruženja penzionera Grada Pirota, udruženja koje okuplja 3.000 penzionera, kazao je da je Grad Pirot u proteklom periodu ispoljio veliko razumevanje i uslišio sve zahteve Udruženja penzionera, pa je zahvaljujući Gradu 7.000 penzionera dobilo pakete pomoći tokom vanrednog stanja, a u narednom periodu biće još sličnih akcija, naglasio je Mitić i dodao da su ovom vrstom pomoći obuhvaćeni svi pirotski penzioneri, ne samo članovi ovog Udruženja.

djordje mitic, udruženje penzionera pirota

-Penzioneri su najugroženiji bili tokom vanrednog stanje i epidemije korona virusa zbog toga je i značaj ove pomoći zaista veliki. Mi smo u Gradu Pirotu i gradonačelniku naišli na veliko razumevanje i povodom inicijative da se izgradi Dom za stare, koji je zaista neophodan. Odmah smo naišli na podršku, donete su sve neophodne odluke i siguran sam da ćemo u naredom periodu dobiti Dom za stare, određena je i lokacija. Za vreme epidemije zaista su najugroženiji bili penzioneri. Zahvaljujući Gradskoj upravi i gradonačelniku 7.000 penzionera je dobilo na kućnu adresu pakete pomoći, što je zaista gest vredan svake pohvale-kazao je Mitić i dodao da se već razgovara sa Gradom da najesen bude podeljeno još 2.000 paketa za sve penzionere koji imaju manje od 30.000 dinara.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker