Lokalna samouprava

SZP na Godišnjoj međunarodnoj konferenciji i predstavljaju slobodnih zona u Barseloni

Svetska organizacija slobodnih zona (WFZO) je i ove godine organizovala Godišnju međunarodnu konferenciju i predstavljanje slobodnih zona (Annual International Conference & Exhibition – AICE 2019). Tokom trodnevne manifestacije od  26. – 28. juna 2019. održane u Barseloni, predavači svetske klase, kreatori politika, akademici, multilateralne organizacije i globalni poslovni lideri iz preko 80 zemalja zajedno sa delegacijama članova WFZO podelili su najbolje prakse i iskoristili priliku za podizanje svesti o značaju slobodnih zona budućnosti.

Aktivno učešće na konferenciji imali su i predstavnici Slobodne zone Pirot, a  dr Dragan Kostić, “WFZO board director” učestvovao je i na sastanku upravnog odbora ove organizacije.

Učesnici su imali koristi od širokog uvida u pitanja vezana za slobodne zone, kao i na razne mogućnosti umrežavanja sa ključnim donosiocima odluka na međunarodnom nivou koji imaju uticaj na poslovanje, trgovinu i investicije. E-Learning 4.0 – znanje postaje virtualna roba , Logistic 4.0 – Izgradnja novog globalnog lanca snabdevanja, e-Commerce 4.0  i druge su samo neke od tema koje su razmatrane tokom Konferencije.

Ovom prilikom predstavnici Slobodne zone Pirot učestvovali su i na Svetskom samitu međunarodne trgovine i lanca snabdevanja (SIL Barcelona Congress) koji je u istom periodu organizovan u Barseloni.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker