Lokalna samouprava

Pirot ovih dana centar usavršavanja lekara urgentne medicine u Srbiji, ali i Regionu

Danas je u kabinetu gradonačelnika Vladana Vasića organizovan prijem za organizatore petog po redu Kongresa lekara urgentne medicine koji se održava u Pirotu. Reč je o veoma značajnom skupu zahvaljujući kome je ovih dana centar usavršavanja lekara urgentne medicine u našoj zemlji. 

Gradonačelnik Vasić kazao je novinarima nakon sastanka da je veliko zadovoljstvo što se u Pirotu održava važan skup kome prisustvuje preko 40 profesora fakulteta i preko 250 učesnika, lekara iz nekoliko zemalja iz celog sveta.

 

-Želim da se zahvalim organizatorima ovog skupa. Nama je zdravstvo veoma bitno a i susrećemo se sa novim izazovima. Završetkom Koridora 10 biće sigurno dosta izazova. Mi kao lokalna samouprava ulažemo velike napore da osavremenimo i poboljšamo zdravstvenu zaštitu. U narednom periodu imaćemo kompletnu obnovu bolnice a u planu je i izgradnja nove zgrade Hitne pomoći-kazao je gradonačelnik Vasić.

Prof. dr Robert Leach iz Belgije, potpredsednik Evropskog udruženja za urgentnu medicinu, izrazio je veliku zahvalnost Pirotu na organizaciji ovako važnog skupa.

-Srpsko udruženje je član Evropskog udruženja i mi želimo da podržimo na svaki način srpsko udruženje. Srpsko udruženje je primer za ostala takva udruženja na Balkanu-kazao je prof. dr Leach.

Saša Ignjatijević, predsednik Društva lekara urgentne medicine Srbije takođe se zahvalio na toploj dobrodošlici.

-Drago mi je da smo proširili naše aktivnosti na sve delove Srbije. Nismo se prevarili ni u odluci da skup organizujemo sa kolegama iz Bugarske i ja se nadam da će ta saradnja nakon ovog kongresa imati jedan viši nivo nego do sada-kazao je dr Ignjatijević.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker