Gradska hronika

Pojačane kontrole saobraćajne policije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, od 1. do 7. aprila sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila, najavljeno je MUP.

Pripadnici saobraćajne policije će, kako se navodi, angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u takozvanim „presretačima“, dok će na autoputevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

„Policijski službenici će prilikom zaustavljanja svakog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja kontrolisati i korišćenje sigurnosnih pojaseva, a svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran“, navodi se u saopštenju MUP-a.

Takođe, danas, 3. aprila, realizovaće se celodnevna akcija „Speed Marathon“, koja se sprovodi na svim evropskim putevima, tokom koje će na najvažnijim putnim pravcima biti neprekidno merena brzina u trajanju od 24 časa.

Apeluje se na vozače da posebnu pažnju obrate u blizini škola, gde je ograničenje 30 km/h, a ujedno su to i mesta gde se najčešće meri brzina.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker