Lokalna samouprava

Predškolska ustanova u Pirotu – baza za usavršavanje zaposlenih u vrtićima, jaslicama

Više od 250 medicinskih sestara koje rade u predškolskim ustanovama širom Srbije boravi dva dana na važnom skupu u Pirotu gde se prezentuju brojni primeri dobre prakse iz ove oblasti, a domaćin skupa je Predškolska ustanova Pirot. 

Predsednica Saveza udruženja medicinskih sestara predškolskih ustanova Srbije Jadranka Spasić kazala je Pirotskim vestima da je reč o veoma značajnom regionalnom stručnom skupu akreditovanom od strane Ministarstva prosvete.

-Cilj nam je razmena iskustava, učenje iz iskustava inspirativne prakse 16 predškolskih ustanova koliko ih je prisutno u Pirotu i sve one će predstaviti svoja najvažnija iskustva iz prakse. Cilj je unapređenje rada u jaslicama. Organizator skupa je Predškolska ustanova Čika Jova Zmaj, zahvaljujemo se direktorki gospođi Milki Colić koja nam je velika podrška. Mi smo u potpunosti ispunila očekivanja, uslovi za rad su izuzetno dobri, obišli smo vrtić da vidimo kako se radi u Pirotu  kada su u pitanju jasle i vrtići i ono što smo videli zbilja opravdava činjenicu da će Pirot biti model ustanova u nekom budućem periodu i jedan regionalni centar u kome će se usavršavati ostale medicinske sestre i vaspitači iz regiona-kazala je Spasićeva.

Direktorka Predškolske ustanove u Pirotu Milka Colić kazala je da je prisutno preko 250 učesnika iz cele zemlje.

-Vrlo je važno što smo se ovde okupili iz cele zemlje, bilo je puno primera dobre prakse i razmene dragocenih iskustava. Većinu učesnika skupa čine medicinske sestre koje rade u jaslicama. Predškolska ustanova u Pirotu ima puno jaslenih grupa tako da ovaj skup mnogo znači za medicinske sestre koje rade sa našom decom, kao i za njihove koleginice iz cele zemlje-kazala je direktorka Colić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker