Lokalna samouprava

Građevinska sezona krenula punom parom

Ovogodišnja građevinska sezona biće veoma sadržajna, realizovaće se veliki broj značajnih investicija a lokalna samouprava je obezbedila značajna sredstva iz budžeta za realizaciju investicionih programa za ovu godinu, a rebalanskom koji je usvojen prošle nedelje ta sredstva su dodatno uvećana, kazao je Pirotskim vestima direktor Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju grada Slaviša Svilarov.

-Trenutno su aktuelne investicije koje su započete krajem prošle godine ali su zbog zime prebačene za prve lepe dane ove godine, tu pre svega mislim na Prvomajsku ulicu, ulicu Ruzmarina i Ulicu “7. juli”. U Prvomajskoj ulici Vodovod je krajem godine zamenio vodovodnu mrežu deo ulice je već asfaltiran a do početka aprila očekujemo da cela ulica bude završena. Vrednost ove investicije je oko 7.5 miliona dinara. Izvođač ej Trejs AD iz Niša. Kada je reč o ulici Ruzmarina, tamo se menja vodovodna mreža a krenuli su i radovi na sanaciji kolovoza a radiće se i potporni zid kako bi se saniralo klizište kao i zaštitni paneli od buke i kompletna rekonstrukcija kolovoza u celoj dužini ulice. Izvođač je firma Drumovi a vrednost investicije je oko 20 miliona dinara. Treća investicija je rekonstrukcija ulice 7. juli gde će se raditi kompletna rekonstrukcija i kolovoza i trotoara, vodovodna mreža je već zamenjena i očekujemo da i ova investicije krene ubrzo. Izvođač je takođe firma Drumovi AD i vrednost je oko 20 miliona dinara-kaže Svilarov.

Radiće se sanacija deonici Belski most, Belski krst, u naselju Rogoz, Novom Zavoju…

-U toku su brojni postpuci javnih nabavki za infrastrukturne radovi čiji početak očekujemo u narednom periodu. Reč je na primer o deonici Belski most-Belski krst, tu je krenula sanacija prošle godine i ostalo je još nekih 800-900 metara da se sanira. Takođe radiće se deonica od Poljske Ržane, od centra sela ka Trnjani, tu treba da se radi zamena vodovodne mreže, zatim Ulica Berilovački put, takođe će se raditi zamena vodovodne mreže a onda sanacija kolovoza. Zatim, ulica Mihajla Pupina, u naselju Rogoz dva kraka ulice Rogoz, u naselju Novi Zavoj ulice Vase Pelagića, 27. marta i Starine Novaka. Takođe, trotoarske površine u Ulici Milivoja Manića, Lava Tolstoja i niz drugih investicija. Vrlo brzo će krenuti realizacija programa redovnog održavanja ulica i puteva u gradu. Za te namene Gradska uprava je izdvojila 50 miliona dinara i zaista će mnogo toga biti urađeno-kazao je direktor Svilarov. 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker