Lokalna samouprava

Ministar Ružić: Grad Pirot se vodi odgovorno i domaćinski

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić danas je u okviru posete Pirotskom okrugu posetio Gradsku upravu Pirot gde je razgovarao sa zamenikom gradonačelnika Vidojkom Panajotovićem, obišao Uslužni centar, a osim Pirota obišao je i Babušnicu.

Zamenik gradonačelnika Panajotović je istakao da Grad ima odličnu saradnju sa ministarstvom koga vodi Ružić, te da je zahvaljujući dobroj saradnji realizovano mnogo važnih projekata.

-Ja sam ministru Ružiću izneo probleme koje imamo kao Gradska uprava a odnose se na zabranu zapošljavanja i manjak radne snage. Reko sam da u opštini imamo manjak od 36 radnika, a da na nivou lokalne samuoprave imamo osamdesetak radnika manjka. U problemu smo, a problema ima i u Domu zdravlja gde fale lekari i drugi zdravstveni radnici-kazao je Panajotović.

Ministar Ružić je kazao da je svestan problema sa kojima se susreće Grad Pirot i dodao da Grad Pirot zaista odgovara na sve izazove koji se pojave u funkcionisanju jedne zdrave Gradske uprave.

-Samo pitanje novog zapošljavanja svakako će dobiti jedan pozitivan epilog imajući u vidu da je Pirot pre svega racionalan i da ima finansijskih potencijala i da se ta nova radna mesta pokriju budžetom tako da ćemo svakako na nekoj od sledećih komisija Vlade imati u vidu i Grad Pirot. Podsećam da je u poslednjih godinu dana na Komisiji Vlade 13 novih radnih mesta odobreno Gradu Pirotu i mislim da je to takođe veoma značajno. Ne želimo kao Vlada da dozvolimo ono što se ranijih godina dešavalo, da se nenamenski troše sredstva, da se ljudi zapošljavaju na neodgovaran način. Važno je da se Pirot uvek prema  ovoj problematici domaćinski odnosio i zato Pirot i zaslužuje da bude u tom smislu sagledan. Ono što smo takođe uradili u prethodnom periodu zajedno sa Pirotom jesu projekti za unapređenje E-uprave, oko tri miliona dinara, a očekujemo da se ove godine iz Fonda za jedinstveno upravno mesto, odakle je odobreno 5.2 miliona dinara, realizuje i taj projekat i objedine sve procedure na jednom mestu kako bi građanima Pirot pojednostavili sve usluge Uslužnog centra u Pirotu, koji je takođe jedan od prvih u Srbiji. Za tu činjenicu i gradonačelnik Vasić i njegovi saradnici i gospodin Panajotović zalužuju pohvale. Odobreno je 13.1 miliona dinara i za Predškolsku ustanovu od strane kabineta ministarke bez portfelja zadužene za populacionu politiku Slavice Đukić Dejanović-kazao je ministar Ružić.

Ministar Ružić je obišao i Babušnicu a gostovaće i u emisiji “Oni kažu” na Regionalnoj TV Pirot.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker