Lokalna samouprava

Za još bolju saradnju lokalne vlasti i privrede

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je u ime Grada Pirota potpisao sporazume o poslovnoj saradnji sa predstavnicima Ugovorne okružne komore Pirot dr Draganom Kostićem i predsednikom Regionalne privredne komore Niš Aleksandrom Milićevićem.

Predsednik RPK Niš Aleksandar Milićević kazao je da je ovo prvi sporazum ovakve vrste koji će mnogo značiti privrednicima i da bi ovaj primer trebalo da slede i druge lokalne samouprave.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić istakao je da je cilj potpisivanja ovog sporazuma stvaranje uslova za povoljnije poslovno okruženje na teritoriji Grada, kroz iniciranje zajedničkih aktivnosti, razmenu iskustava i bolju koordinaciju rada potpisnica sporazuma.

Predsednik UOPK Pirot dr Dragan Kostić kazao je novinarima da je ovaj sporazum od velike važnosti za UOPK Pirot i za Grad.

-Sada smo na neki način institucionalizovali odnose i sa Gradom Pirotom i sa RPK Niš.To ukazuje da sve akcije koje će raditi i PKS na ovim prostorima imaće podršku i pomoć UOPK Pirot. To za nas puno znači i zbog toga što smo mi jedinstvenog komorskog sistema Srbije-kazao je Kostić.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker