Politika

SNS u Pirotu osudio nasilje: Politika mržnje nikada nije donela rezultate

Na današnjoj konferenciji za štampu SNS u Pirotu poverenik ove stranke u Pirotu Milan Jovanović kazao je da je sinoć održan hitan sastanak pirotskog odbora SNS-a na kome je pružena bezrezervna podrška Aleksandru Vučiću, predsedniku Srbije, a povodom najnovijih dešavanja u Beogradu na protestima.

-Juče smo se okupili u velikom broju i iskazali veliku podršku Aleksandru Vučiću u onome što radi i načinu na koji vodi državu u budućnost. Opozicija nam nudi budućnost u drugom smislu, kroz razbijanje portala na televiziji, upadom na televizije, zastrašivanjem novinara, unošenjem motornih testera u novinske kuće. To nije budućnost Srbije. Opozicija ima veliki problem jer oni nemaju politiku. Njihova politika je politika mržnje, a politika mržnje nikada nije donela rezultate pa tako neće ni opoziciji. Pozivam sve organe da rade svoj posao. Danas je i EU osudila nasilje na ulicama. Dijalog se ne može voditi onako kako to zamišlja opozicija na ulici kroz razbijanje portala i nasilje-kazao je Jovanović novinarima.

Po njegovim rečima Vlada Srbije je u proteklim godinama u investicije u Pirot uložila blizu 37 miliona evra iz republičkog budžeta. 

-SNS je imala u vidu sve gradove u Srbiji pa i Pirot. U proteklim godinama uloženo u ovaj kraj. Imamo završetak radova na Koridoru 10, što je najveća kapitalna investicija još iz vremena Berlinskog kongresa. Vrednost tog projekta je ogromna. U saradnji sa Vladom Srbije napravili smo most na drugom ringu, vrednost tih radova je 122 miliona dinara od čega je 68 miliona učešće Grada Pirota a 54 miliona učešće Vlade Srbije. Napravili smo Zatvoreni gradski bazen gde su po dva miliona evra dali Grad Pirot i Vlada Srbije. Takođe smo imali ulaganja u osnovne škole i srednje škole. Vrednost tih investicija, kroz Kancelariju za javna ulaganja, u školi Sveti Sava je milion i petsto hiljada evra, u OŠ “Osmi septembar” 65 miliona dinara, u školi Mladost 32 miliona dinara a vrednost investicije sređivanja Gimnazije je oko milion evra-kazao je između ostalog Jovanović.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker