Gradska hronika

Visoke škole iz Engleske, Slovenije, Mađarske, Rumunije na skupu u Pirotu!

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača domaćin je veoma značajnog skupa koji je na jedno mesto okupio predstavnike srodnih škola iz Engleske, Mađarske, Rumunije, Crne Gore i Slovenije. Reč je o KEY (Keep Educating Yourself) projektu u okviru Erazmus + programa. VŠSS za obrazovanje vaspitača deo je ovog prestižnog sistema Erasmus+ koji povezuje obrazovne institucije iz cele Evrope i nudi studentima škola koje su deo ovog sistema brojne mogućnosti za studiranje i usavršavanje u inostranstvu.

Ovo je projekat iz domena izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju i njegov osnovni cilj jeste uspostavljanje centara za celoživotno učenje u okviru visokoškolskih ustanova koje se bave obrazovanjem budućih vaspitača, a koji će služiti za obuku vaspitača i praktičara i predstavljaće lokalne centre za podučavanje specijalizovane za različite oblasti (IT, inkluzija, muzika, umetnost, fizičko vaspitanje i obrazovanje, itd.).
Projekat je okupio veliki broj partnera iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Mađarske, Rumunije i Velike Britanije. Predviđeno je da projekat traje tri godine, a da njegovi ishodi budu od velike koristi i studentima, ali i iskusnim vaspitačima i praktičarima. Od početka projekta održana su dva sastanka konzorcijuma u Novom Sadu, a treći sastanak održava se upravo u Visokoj školi u Pirotu 13., 14. i 15. marta.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker