Gradska hronika

Visoka škola strukovnih studija za vaspitače domaćin značajnog događaja. Dolaze Englezi, Slovenci, Rumuni…

Od novembra 2018. godine Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Pirotu jedan je od partnera na KEY (Keep Educating Yourself) projektu u okviru Erazmus + programa. U okviru pomenutog projekta, pirotska visokoškolska ustanova biće domaćin trodnevnog sastanka kome će prisustvovati predstavnici srodnih visokoškolskih ustanova iz nekoliko zemalja Evrope poput Engleske, Slovenije, Mađarske, Rumunije i Crne Gore. 

Ovo je projekat iz domena izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju i njegov osnovni cilj jeste uspostavljanje centara za celoživotno učenje u okviru visokoškolskih ustanova koje se bave obrazovanjem budućih vaspitača, a koji će služiti za obuku vaspitača i praktičara i predstavljaće lokalne centre za podučavanje specijalizovane za različite oblasti (IT, inkluzija, muzika, umetnost, fizičko vaspitanje i obrazovanje, itd.).
Projekat je okupio veliki broj partnera iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Mađarske, Rumunije i Velike Britanije. Predviđeno je da projekat traje tri godine, a da njegovi ishodi budu od velike koristi i studentima, ali i iskusnim vaspitačima i praktičarima. Od početka projekta održana su dva sastanka konzorcijuma u Novom Sadu, a treći sastanak održaće se upravo u Visokoj školi u Pirotu 13., 14. i 15. marta.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker