Lokalna samouprava

Gimnazijalci na trećem GimPi festu predstavili kako će izgledati svet za 500 godina

Daroviti učenici pirotske Gimnazije organizovali su danas treći po redu GimPi fest. Na devet štandova predstavljeno je devet naučnih disciplina. Po rečima direktora Gimnazije Bratislava Krstića, preko 90 posto  stvari vezano za organizaciju ovako kompleksnog događaja obavili su sami učenici što je za svaku pohvalu, a tema ovogodišnjeg festivala je budućnost, odnosno kako će svet izgledati kroz 500 godina.

-Zaista smo svi mi u školi ponosni na naše učenike, koji su sami prema svojim afinitetima odabrali nauku i osmislili ono što je prezentovano na štandovima. Festival će obići i učenici osmih razreda osnovnih škola i iz godine u godinu sve je veća posećenost-kazao je direktor Krstić.

Aleksa Stefanović, osvajač brojnih nagrada na republičkom nivou iz nekoliko naučnih disciplina, koji je i koordinator Festivala kazao je Pirotskim vestima da je tema ovogodišnjeg Festivala veoma interesantna jer predstavlja svojevrstan put u budućnost.

-Idemo u 2519 godinu da vidimo kako će se tamo stvari odvijati. Tako se ovde mogu videti svetlosne sablje na štandu fizike, hibridi životinja i razvoj genetike na štandu biologije, na štandu informatike možemo videti virtuelni Pirot-kaže Stefanović.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker