KulturaLokalna samouprava

Ćilim-kaput, napravljen od ćilima starog preko sto godina senzacija ParisFashion-a, prestižnog modnog dogadjaja

Sinoć je u Parizu na Paris Fashion naša Piroćanka Silvana Tošić predstavila svoju modnu liniju Etno glamour – kreacije inspirisane šarama pirotskog ćiilima. Posetioci – medju kojima je bilo predstavnika svetskih modnih brendova, uživali su u živopisnim kreacijama od Etna – upotpunjenim gumenim čizmama Tigar obuće – do glamuroznih večernjih haljina na kojima su dominirale sofre, kraljičin rukav, princeze….

-Ono sto je bio moj adut za svet- a što je izazvalo pravu senzaciju je dugo pripreman i izuzetno zahtevan za izradu ” Ćilim- kaput” čiji veći deo čini ćilim star blizu 100 godina. Ćilim je tkala moja baka Dušanka i bilo mi je puno srce kada se našao ispred Ajfelove kule, gde smo imali mini foto- sesn, kaže Silvana i dodaje:

-Sada sa punim pravom mogu da tvrdim da je linija Etno Glamour pravo osveženje u modnom svetu, a svakako je na reviji Paris Fashion na kojoj su predstavljani mladi i neafirmisani dizajneri iz sveta, bila daleko ispred svih – jedinstvena, drugačija i originalna, ističe Tošićeva. Veoma sam ponosna na sve ovo, to je moj izuzetan lični uspeh, ali mi je bilo puno srce što sam u Parizu – svetskoj prestonici mode, predstavljala naš najveći brend, svoj Pirot i Srbiju, konstatuje Silvana.

-Veliko mi je zadovoljstvo što je moju reviju pratila i predstavnica Ambasade Srbije u Parizu Viktorija Živković koja je oduševljena kreacijama. Takodje, za Etno glamour veliko interesovanje su pokazali i svetski mediji koji se bave modom. Predstavljanje pirotske tradicije u Parizu omogucio je – kao i mnogo puta do sada Grad Pirot, veliku zahvalnost dugujem i kompaniji Tigar AD, Privrednoj komori i Slobodnoj zoni, kompaniji Puls systems kao i Optimus travelu i Aleksandri Ćirić, ali i kolegama – pre svega Pirotskim vestima ali i mojim prijateljima na velikoj podršci. Idemo dalje, Svet nas zove-poručuje Silvana iz Pariza za Pirotske vesti.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker