Lokalna samouprava

Ruski novinari obišli Pirot, oduševljeni pirotskim kačkavaljem, gastronomijom, spomenicima kulture

Danas su u posetu Pirotu, posredstvom Turističke organizacije Srbije, Turističke organizacije Pirot i Agencije za marketing i medije “Invictus” iz Beograda, bili eminentni novinari iz Rusije: Oksana Romina, predstavnik Komsomolskaje pravde, Danilo Smolev, prestavnik žurnala avio kompanije Red wings iz Moskve, Natalija Polmarov, predstavnik žurnala “Lisa” iz Moskve i PR Turističke organizacije Srbije za rusko tržište, Elena Preobraženskaja. Ova poseta samo je jedan je od efekata predstavljanja Turističke organizacije Pirot na Sajmu turizma u Beogradu, kazao je Pirotskim vestima direktor TO Pirot Bratislav Zlatkov, ali i rezultat napora Turističke organizacije Srbije da turistima u inostranstvu, u ovom slučaju Rusije, predstavi turističke potencijale naše zemlje. 

Razlog njihove posete je upoznavanje sa turističkim potencijalima Stare planine,istoimenog hotela na Jabučkom ravništu, skijalištem i smeštajnim kapacitetima ovog područja. Pored toga izdvojili su Pirot kao grad lider sa svom njegovom turističkom ponudom,brendovima,neponovljivom prirodom,kulturno istorijskim nasleđem,crkvama i manastirima i na kraju gastronomijom i našom tradicionalnom gostoljubivošću.

S obzirom na kratko vreme njihovog boravka uspeli smo da im pokažemo tvrđavu Kale,izradu pirotskog ćilima u Zanatskoj radionici “Damsko srce”, proces proizvodnje pirotskog kačkavalja u Mlekarskoj školi, tijabarsku Sabornu crkvu a gosti su mogli da se uvere i u gastronomske čarolije pirotskog kraja.

Oduševljeni onim što su videli i probali obećali su da će verno preneti svojim čitaocima,koji se inače broje u stotinama hiljada,jer je reč o poznatim magazinima turističkih sadržaja.
Dobili smo i poziv da u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije učestvujemo na Međunarodnom sajmu turizma u Moskvi,septembra meseca ove godine.
Očito je da je Pirot sve vidljiviji i interesantniji na turističkoj mapi Srbije a za nas značajno,još jedna lepa priča o Pirotu je otišla u svet!
To Pirot
Dragan Novaković

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker