Lokalna samouprava

Jubilej JP “Komunalac” – 58 godina rada i postojanja

Na današnji dan, pre tačno 58 godina osnovano je JP Komunalac. Ovo javno preduzeće, za sve ovo vreme, “izraslo” je u ogroman i kompleksan sistem sa čak deset komunalnih delatnosti. Ove godine će po rečima direktora Bobana Tolića biti investirano oko 35 miliona dinara u nabavku opreme, vozila, novih kontejnera i druge važne segmente rada ovog preduzeća. 

-Mogu da kažem da sada imamo jedno stabilno javno preduzeće koje, ja se nadam, ispunjava svoje obaveze i zahteve građana zbog kojih je i formirano. Svaku narednu godinu dočekujemo sa boljim stanjem u svakom pogledu kao i sa većim ambicijama. U prošloj godini smo imali 35 miliona dinara investicija, a ove godine planiramo otprilike isti iznos za investiranje a radi se o nabavci osnovnih sredstava za rad, nabavku autosmećara, kamiona, vozila, nešto od mehanizacije i naravno zanavljanje kontejnera. I ove godine kupićemo negde oko 120 novih kontejnera. Uz sve to, mi ispunjavamo i sve ostale obaveze koje imamo, pre svega prema radnicima, uredno vršimo isplatu zarada, nažalost zarade su dosta niže u odnosu na trud i rad koji radnici ulažu, stoji i dalje ta zabrana zapošljavanja, zabrana povećanja plata, pa su to jedini problemi u našem radu, dok sve ostalo ide onako kako treba. I ove godine ćemo radnicima podeliti solidarnu pomoć za šta ćemo izdvojiti oko 12.5 miliona dinara kako bi radnicima olakšali njihov položaj. I dalje radimo čak deset komunalnih delatnosti, dakle sve osim snabdevanja vodom, odnosno vodovoda i kanalizacije, gradskog prevoza i distribucije toplotne energije. Puno posla, puno obaveza ali ja se nadam da su građani zadovoljni, nemamo velike pritužbe i trudimo se i te pritužbe koje postoje rešavamo i odmah ispravljamo i da dalje budemo u službi građana, da naša usluga bude stabilna i zagarantovana-kaže Tolić.

 

Smanjen broj zaposlenih, a posla sve više

-Pre zabrane zapošljavanja ovo javno preduzeće imalo je 193 radnika, a trenutno imamo 153 radnika. To je četrdesetak radnika manje i to nam predstavlja jedan od najvećih problema u poslovanju jer imamo odliv radnika svih struktura i svih školskih sprema, od srednje škole do onih sa fakultetima a zbog zabrane zapošljavanja ne možemo da popunimo upražnjena radna mesta-kaže Tolić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker