Lokalna samouprava

Počelo uređenje fasada na zgradama u centru grada

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je sa šefom kabineta gradonačelnika Aleksandrom Ćirićem, obišao radove na uređenju fasade i unapređenju energetske efikasnosti u ulici Vojvode Stepe, u centru grada. Vasić je tom prilikom kazao da je za ovu godinu u Fondu za energetsku efikasnost izdvojeno 15 miliona dinara. Zgrada u ulici Vojvode Stepe prva u gradu na kojoj će se uraditi nova fasada i značajno povećati energetska efikasnost. Nakon ulice Vojvode Stepe, odmah iza Pošte, radiće se i na pojedinim zgradama u Ulici Knjaza Miloša, kazao je Vasić. On je ujedno pozvao stanare zgrada da učestvuju na ovom konkursu u što većem broju kako bi ovim značajnim poslom bio obuhvaćen što je moguće veći broj stambenih zgrada u našem gradu. Vasić je dodao da će i naredne godine biti opredeljeno najmanje 15 miliona dinara za ove namene. 

-Učešće Gradske uprave u obnovi ove fasade u ulici Vojvode Stepe će biti veće od milion dinara, još značajnije radove očekujemo u Ulici Kneza Miloša u brojevima 2 i 2A. Tu smo izdvojili negde oko 11.5 miliona dinara. Na ovaj način radimo dve veoma bitne stvari, najpre poboljšavamo energetsku efikasnost zgrada, produžavamo vek trajanja zgrade, trošiće se manje energije, a s druge strane, dobićemo lepši grad-kazao je Vasić.

 

Upravitelj zgrada koje će dobiti nove fasade u Ulici Vojvode Stepe Zoran Mijalković kazao je novinarima da će zahvaljujući lepom vremenu, ali i činjenici da je za pomenute zgrade za kratko vreme prikupljena neophodna dokumentacija, ovaj značajan posao biti obavljen ove godine.

-Kompletna zgrada će po završenim radovima biti mnogo bolja i kvalitetnija za život stanara nego što je to bio slučaj ranije-kazao je Mijalković.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker