Kultura

40 godina postojanja Galerija “Čedomir Krstić” obeležava se Majskom izložbom likovnih umetnika Piroćanaca

Izložba će biti otvorena večeras, 11. maja u 19 sati

Najznačajnija za grad likovna manifestacija MAJSKA IZLOŽBA LIKOVNIH UMETNIKA PIROĆANACA osim revijalnog karaktera ima za cilj da vrati umetnike gradu iz koga su potekli i da istovremeno stvori sjajnu podlogu za formiranje Zbirke u okviru Fonda umetnika Piroćanaca, saopštila je pirotska Galerija.

Ova deveta po redu, trijenalna izložba (sa opravdanim prekidima), pruža uvid u likovnu produkciju umetnika Piroćanaca koji žive i rade u gradu i onih koji žive i rade na strani. Jedan deo ovih stvaralaca nije više među živima ali, time što su i njihova dela uvršćena na izložbi, je želja da se njihov rad i delo otrgne od zaborava a da istovremeno ostanu ponos likovnog života grada.

Trijenalnim pojavljivanjem Majske izložbe ostvaruju komunikaciju s publikom, pružaju
revijalnim karakterom prave likovne vrednosti grada sa bogatom likovnom tradicijom a u nadi da će se prepoznati trud i dobročinstvo više generacija koje su doprinele stvaranju ove tradicionalne izložbe, trajanje Majske izložbe umetnika Piroćanaca obezbedila je svoju buudućnost.
Uz ogromnu zahvalnost svim učesnicima izložbe i onima koji su na bilo koji način pomogli
organizovanje ove tradicionalne izložbe, Galerija nastavlja svoju misiju u likovnom životu grada, saopštili su iz pirotske Galerije.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker