Gradska hronika

217 radnika Tigra AD prihvatilo socijalni program – država izdvojila 217 miliona dinara

Od ukupno 1387 radnika kompanije Tigar a.d. njih 217 prihvatilo je dobrovoljni odlazak iz ove kompanije, uz socijalni program za čiju realizaciju je država izdvojila blizu 142 miliona dinara.

 

Prema rečima Vladimira Ilića generalnog direktora kompanije Tigar a.d., u saradnji sa nadležnim organima Republike Srbije završen je socijalni program za 217 zaposlenih čija isplata počinje ove nedelje. Ovo smanjenje broja zaposlenih će značajno uticati na likvidnost svih entiteta u okviru Tigar a.d. Pirot jer će doći do smanjenja troškova zarada i naknada na zarade na mesečnom nivou od oko 12 miliona dinara. Generalni direktor Vladimir Ilić kao posebno važno je istakao da sprovodjenje socijalnog programa ne utiče negativno na proizvodni proces jer se vodilo računa da smanjenje broja zaposlenih bude iz neproizvodnog dela kompanije.

Smanjenje broja zaposlenih radi dovodjenja na optimalan broj potreban za neometan proces proizvodnje i povećanje produktivnosti rada predstavlja još jednu meru novog rukovodstva kompanije Tigar a.d. u cilju unapredjenja efikasnosti poslovanja i dovodjenja kompanije Tigar a.d.u položaj da svojim kupcima nastavi da isporučuje proizvode visokog kvaliteta.

 

foto – Aleksandar Ćirić/pirotskevesti.rs

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker