Gradska hronika

176 meseci kućnog pritvora za švercere cigareta

Pred Višim sudom u Pirotu okončan je maratonski sudski proces grupi od 19 krijumčara cigareta koji su tokom 2006. i 2007. godine cigarete prenosili preko graničnog prelaza Gradina.

Sudski proces ovoj grupi zbog ogromnog broja svedoka koji su saslušavani kao i velikog broja optuženih trajao je skoro sedam godina.

 

pirotski sud

Prvostepenom presudom na efektivnu zatvorsku kaznu od godinu i osam meseci osuđen je organizator šverca M.T.(37), dok je ostalih 18 krijumčara osuđeno na izdržavanje kazne u kućnom pritvoru. Ova grupa je osuđena na ukupno 176 meseci kućnog pritvora.

Izdržavanje kazne u kućnim uslovima, kakva se po prvi put izriče u Pirotu, pratiće Zavod za izvršenje zatvorskih kazni, a ukoliko osudjenici duže od šest sati napuste prostorije u kojima borave, biće upućeni na izdržavanje prave zatvorske kazne.

Kako se navodi u prvostepenoj presudi Višeg suda u Pirotu, kucanoj na petnaestak strana, zbog produženog krivičnog dela krijumčarenje i pomaganje na po godinu dana kućnog pritvora osudjeni su Piroćanci D.Ć., P.Ć., B.R., M.A., M.M., N.T., B.S., G.M. i A.N.
Na deset meseci kućnog pritvora osudjeni su Piroćanci N.D., Z.I., M.ž., I.O., D.ž, N.R., D.J. kao i S.S. iz žiče. Optužbi je oslobodjen N.M. iz Pirota.
Ova grupa je, kako se navodi u presudi, cigarete preko Gradine krijučarila u automobilima sa specijalno napravljenim bunkerima. Bunkere na automobilima, koji su im oduzeti,  je pravio S.S. iz žiče.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker