Dimitrovgrad

Zaplenjena medicinska oprema

Carinici su 14. aprila 2015. godine na graničnom prelazu Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja velike količine medicinske opreme među kojom se našlo gotovo 300 kesa za urin i preko 100 katetera, kao i gumica za njihovopričvršćivanje.

 

U pitanju je akcija carinika iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja koji su detaljno pregledali kombi marke „Mercedes“, bugarskih registarskih oznaka, kojim je putovalo petoro ljudi iz Španije u Bugarsku.

Iako su tvrdili da osim dva televizora, jedne veš mašine i šporeta nemaju ništa drugo što bi trebalo da prijave za kontrolu, carinici su ipak odlučili da detaljno pregledaju kombi i prikolicu.

medicinska oprema_2

Tom prilikom su, među ostalim stvarima, pronašli i 278 kesa za urin, 102 katetera, 85 gumica za pričvršćivanje katetera i dva televizora marke „LG“.

Protiv vozača, državljanina Bugarske, pokrenut je prekršajni postupak, a otkrivena medicinska pomagala privremeno su zadržana. S obzirom da je reč o medicinskoj opremi nepoznatog porekla troškove uništenja snosiće prekršilac.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker