Obrazovanje

143. rođendan pirotske Gimnazije – “Priča teče dalje, i pričanju kraja nema”

Svečana akademija povodom Dana Gimnazije pod nazivom “Priča teče dalje, i pričanju kraja nema”,  održana je danas  u  svečanoj sali škole, za sve zaposlene, penzionere škole, predstavnike lokalne samouprave, obrazovnih ustanova, ustanova kulture, preduzeća, predstavnike Saveta roditelja i Školskog odbora, saradnike i prijatelje škole. 

Direktorka Gimnazije Pirot, Ivana Kostadinović čestitala je  svim  i nekadašnjim učenicima  i profesorima Dan škole  i poželela da  ova priča teče još mnogo godina. “Nije jubilej, 143. rođendan, ali je ovaj dan vredan i divljenja i pažnje” – rekla je direktorka Gimnazije.

“Priča teče dalje, i pričanju kraja nema” zato što smo obeležavanje Dana škole  vezali za jubilej 130 godina od rođenja Ive Andrića” – kaže direktorka Gimnazije Ivana Kostadinović.  Ova rečenica je citat iz njegove beside O priči i pričanju,   prilikom dobijanja Nobelove nagrade. I priča o ovoj školi je jedna beskrajna priča jer istorija ne počinje od nas i ovog trenutka nego je i pre  nas bio učenika i divnih profesora, posvećenih ljudi koji su uložili svoj trud i rad u ovu školu i pronosili slavu škole i grada širom zemlje i sveta. Nadamo se da će i sadašnji učenici i profesori nastaviti  tim putem i zato priča teče i dalje” – kaže Kostadinovićeva.

U umetničkom programu, igrokazu,  učestvovali su školski hor, učenici koji recituju, glume, igraju, kazuju odlomke tekstova, i interpretiraju stihove na stranom jeziku. Program su pripremili Aktivi profesora srpskog jezika, stranih jezika i umetnosti.

Foto: Ilija Pejčić Lika

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker