Gradska hronika

13 medalja za pirotske brendove na Sajmu poljoprivrede

Na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, pirotski preduzetnici, članovi Opšteg udruženja preduzetnika, osvojili su čak 13 medalja za svoje proizvode. Sajam poljoprivrede u Novom Sadu počinje 14. maja i trajaće do 25. maja. kackavlja peglana ministarka poljoprivrede_21

Kako je saopštilo pomenuto udruženje, veliku zlatnu medalju sa šampionskim peharom za mladi ovčiji sir dobilo je poljoprivredno gazdinstvo Tošić iz Krupca. Za prevreli kravlji sir zlatnu medalju dobilo je poljoprivredno gazdinstvo Malovac iz sela Držina.

kackavlja peglana ministarka poljoprivrede_13

Veliku zlatnu medalju za punomasni kozji sir dobila je Mlekara Borjana iz Pirota.

Veliku zlatnu medalju za punomasni kravlji kačkavalj dobila je Mlekarska škola Pirot.

kackavlja peglana ministarka poljoprivrede_09

Veliku zlatnu medalju za peglanu kobasicu dobio je restoran “Boem” iz Pirota. Isto priznanje, ali za staroplaninski med dobila je “Pčelica Sara” iz Pirota.

Zlatnu medalju za kralji sir dobila je Mlekara “Ćirko” iz Krupca.Zlatnu medalju za peglanu kobasicu dobila je kafana “Mrnjak II” iz Pirota, a isto priznanje dobila je i kafana “Pirotska avlija”, takođe za pirotsku peglanu kobasicu.

Srebrnu medalju za jogurt od kozijeg mleka dobila je Mlekara “Borjana”, za ovčiji sir Mlekara “Ćirko”, a za peglanu kobasicu srebrnu medalju dobila je kafana “Trojka”.

Piroćancima će biti dodeljen i pehar za visok kvalitet ocenjenih sireva, kao i plaketa Novosadskog sajma za uspešno organizovan nastup proizvođača pirotske peglane kobasice.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker