Sport

12 ODLIČJA ZA PIROTSKE DžUDISTE NA ŠKOLSKOM PRVENSTVU CENTRALNE SRBIJE

Najbolji osnovci Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Osmoro učenika plasiralo se na školsko Prvenstvo Srbije u džudou.

Sara Rakić, Mia Nikolić i Sofija Jovičić učenice Osnovne škole „Vuk Karadžić“, osvojile su prvo mesto na školskom Prvenstvu centralne Srbije koje je danas održano u Boru.

Prvo mesto osvojio je i Dimitrije Manić, učenik Osnovne škole „Sveti Sava“. Drugo mesto osvojili su Luka Golubović i Ognjen Veljić, učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“, Nikola Popović učenik Osnovne škole „8. septembar“ i Aleksandar Janjić, učenik Tehničke škole. Treće mesto pripalo je učenicima Milošu Paniću i Ognjenu Petroviću iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“, Nikoli Đurovu iz Osnovne škole „8. septembar“ i Aleksu Beširiju, učeniku Srednje stručne škole.


Na ovom takmičenju učestvovalo je 28 učenika pirotskih osnovnih i srednjih škola, članova Sportskog udruženja „Ipon 010“, a plasman na Prvenstvo Srbije izborilo je 8 učenika. Za najmlađe osnovce Prvenstvo centralne Srbije najviši je rang takmičenja.


„Izuzetno sam zadovoljan uspehom pirotskih džudista. I dalje postižemo dobre rezultate u svim kategorijama. Uspeh bi bio još veći, ali su mnogi članovi bili sprečeni da učestvuju na Prvenstvu centralne Srbije“, rekao je Danilo Drašković, trener džudo kluba „Ipon 010“.
„Na školskom prvenstvu je sistem kategorizacije malo drugačiji nego na takmičenjima Džudo saveza Srbije, ali je svim našim takmičarima ovo bilo dragoceno iskustvo za predstojeće turnire. Veliku zahvalnost dugujemo Savezu za školski sport grada Pirota koji je platio troškove prevoza“, zaključio je Drašković.
Na Prvenstvu centralne Srbije učestvovalo je 518 učenika iz 123 osnovne i srednje škole. Konkurencija je bila izuzetno jaka i time je uspeh pirotskih džudista još veći.

 

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker