Kultura

“Pipi i Pan u potrazi za Crvenkapom” – Nesvakidašnji mini mjuzikl za decu od 7 do 77 godina

U okviru Pirotskog kulturnog leta na Maloj sceni odigrana je predstava za decu “Pipi i Pan u potrazi za Crvenkapom”. Mini mjuzikl za celu porodicu sa oduševljenjem su pratili mališani  i njihovi roditelji pokušavajući da odgovore na pitanja koja se nameću tokom predstave.   Večeras je na Maloj sceni na programu  “Igorov magični šou” koji počinje u 19 i 30.

Maštoslav Bajkić, pisac za decu, poražen činjenicom da današnji mališani sve manje čitaju, nije motivisan da napiše nešto novo pa donosi odluku da izbriše sve svoje stare likove, među kojima je i slavna Crvenkapa. Sa tom mišlju tone u san, u kojem se objavljuje uznemirujuća vest da je Crvenkapa nestala. Tada na scenu stupaju Pipi i Petar Pan kojima, kao najsmelijim od svih likova, biva poveren zadatak da je pronađu.

U uzbudljivoj detektivskoj avanturi po Nedođiji, Pipi i Pan se susreču sa gluvom i senilnom Crvenkapinom bakom, nevidljivom aždajom Žderavicom, vickastim mornarom Mikom, kapetanom Perom koji se nikada ne smeje i još po nekim likom iz Bajkićevog zaboravljenog opusa.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker