Obrazovanje

100. generacija budućih vaspitača dobila danas indekse

Predsednik Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija dr Srđan Jovković, prof. strukovnih studija podelio je danas indekse jubilarnoj stotoj generaciji studenata Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija, Odseku Pirot.

pedagoška akademija pirot

-Akademija Niš je sada mnogo jača i kvalitetnija jer su se tri visoke škole ujedinile i samim, tim, prvi rezultati su takvi da i broj studenata raste. Naša želja je da ta brojka još više raste. Zadovoljstvo je u Pirotu videti profesore i studente koji su upisali vaspitački smer. Mi potenciramo da krenemo sa dualnim obrazovanjem, a moram da pohvalim Odsek Pirot da je jedan od prvih koji je uveo dualno obrazovanje-kazao je predsednik Jovković.

Emilija Popović, rukovodilac Odseka u Pirotu kazala je da je ponosna na činjenicu da je danas indekse dobila 100. generacija studenata.

-Popunili smo budžet, upisali 45 studenata u prvu godinu osnovnih strukovnih studija. U toku je upis i na master studije, prošle godine smo imali 30 mesta za upis u prvu godinu, ali smo zbog ogromnog interesovanja dobili odobrenje od strane Nacionalnog akreditacionog tela pa smo prošle godine upisali 60 studenata na master studije. Ove godine očekujemo da broj upisanih studenata na master studije bude veći nego prošle-kazala je Popovićeva.

pedagoska pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker