Gradska hronika

1. jun, Međunarodni dan deteta – “Ne postoji ništa veće od dečije sreće”

Programom pod nazivom “Ne postoji ništa veće od dečije sreće”, PU “Čika Jova Zmaj” obeležila je Međunarodni dan deteta, 1. jun. Ovaj dan obeležava se kao dan dece, dečje igre i sreće, nasuprot nasilju. Cilj manifestacije je druženje dece svih vrtića i odraslih ali i da se skrene pažnja javnosti na obaveze društva prema deci kao i na to da svako dete zaslužuje jednaku šansu da bude srećno, zadovoljno, voljeno i sigurno jer nema dobre zajednice i kvalitetnog društva bez srećne dece.

Međunarodni dan deteta ustanovljen je na Ženevskoj svetskoj konferenciji o dobrobiti dece 1925. godine a zvanično usvojen u Međunarodnoj zajednici 1950. godine.

Tim za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja u PU “Čika Jova Zmaj” i ove godine obeležava 1. jun kao dan dece, dečje igre i sreće, nasuprot nasilju.

Proslava Međunarodnog dana deteta je povod da se govori o dobrobiti dece, društvenoj brizi o njima, socijalnoj i porodičnoj zaštiti, zaštiti od raznih zloupotreba, zanrmarivanja, diskriminacije, zlostavljanja kao i različitim mehanizmima zaštite i podrške deci.

Svi učesnici u vaspitno – obrazovnom radu u PU “Čika Jova Zmaj” daju doprinos i angažuju se svakodnevno ukazujući na značaj zaštite od nasilja kroz preventivni rad i program, kao i na to da svaki dan treba biti posvećen deci i njihovoj dobrobiti jer “Ne postoji ništa veće od dečije sreće”, navode iz Predškolske ustanove.

Foto: Ilija Lika Pejčić

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker