Gradska hronika

1. januara rođene dve bebe u pirotskom porodilištu

Prvog dana 2015. godine u porodilištu Opšte bolnice u Pirotu rođene su dve bebe, devojčica i dečak, kazala je dežurni ginekolog dr Vanja Dimitrov sa ovog odeljenja.

Danas su, tradicionalno, pirotsko porodilište posetili predsednik opštine Vladan Vasić i direktor JP “Vodovod i kanalizacija” Zoran Nikolić koji su uručili pakete i poklone mladim majkama i deci na ovom odeljenju.

ACA_8123_resize

-Tradicionalno posećujemo pirotsko porodilište. Drago mi je da smo videli dosta dece i da smo čuli podatke da ipak idemo blago uzlaznom linijom kada je reč o natalitetu. Opština Pirot puno radi na tome i nadam se da se polako ostvaruje cilj koji smo davno zacrtali i na kome radimo, da Pirot bude grad po meri dece-kazao je Vasić.

ACA_8133_resize
Marija Mijalković sa ćerkom

 

Direktor Nikolić je kazao da Vodovod tradicionalno učestvuje u ovakvoj akciji i da će tako biti i u buduće.

Direktor Opšte bolnice dr Goran Petrović kazao je da Opšta bolnica ima odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom i dodao da je 2013. godine počelo značajno renoviranje pirotske bolnice, najveće u poslednjih 30 godina.

-Zahvaljujući pomoći lokalne samouprave nabavljena je nova ultrazvučna sonda i novi softver za aparat čime je olakšano praćenje trudnoće ali i druge dijagnostiče procedure. Takođe, urađeno je renoviranje prijemne ambulante-kazao je direktor Petrović.

ACA_8139_resize
Marija Novaković dobila sina Novaka

 

Dr Sava Rančić, načelnik ginekologije kazao je da je prošle godine rođeno 589 beba.

-Preprošle smo imali isti broj što znači da natalitet ne pada u Pirotskom okrugu. Osavremenjavanje i opremanje uslova rada, kao i pružanje boljeg kvaliteta usluge sigurno je doprinelo da se natalitet bar zadržimo na tom nivou, i očekujemo da ćemo ove godine možda da budemo i bolji-kazao je dr Rančić.

tekst i foto A.Ć.

 

 

 

 

 

Tokom pro

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker