Dimitrovgrad

​​Cigarete u rezervnoj gumi

Carinici su 24. novembra 2016. godine, na graničnom prelazu Gradina sprečili još jedan pokušaj krijumčarenja cigareta različitih robnih marki, ovog puta u količini od 10.000 komada.

Cigarete su otkrivene prilikom detaljne kontrole automobila „Opel Zafira“ bugarskih registarskih oznaka na ulazu u zemlju. Prilikom susreta sa carinicima u traci obeleženoj zelenim semaforom, vozač i njegovih petoro saputnika, svi državljani Republike Bugarske, rekli su da sem ličnog prtljaga nemaju ništa da prijave za kontrolu i da su na putu ka Francuskoj.  


Tokom detaljnog pregleda u rezervnom točku, ispod zadnje klupe i u stranicama prtljažnika otkrivene su cigarete sa bugarskim akciznim markicama, robnih marki „Marlboro“, „Davidoff“, „Victory“ i „LM“. 


Kako vrednost krijumčarenih cigareta prelazi jednu trećinu vrednosti automobila, on je takođe zadržan do okončanja postupka pred nadležnim sudom, što ukupnu vrednost ovog prekršaja uvećava na pola miliona dinara.  


Podsećamo da je juče na istom graničnom prelazu zaplenjeno preko 40.000 cigareta krijumčarenih na sličan način, sa sličnim posledicama po prekršioca. 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker