Pirot - Mali Jerusalim

На величанствен начин прослављен Божић у Крупцу

Уз присуство великог број мештана села Крупац и верног народа из Пирота прослављен је празник рођења Господа и јучерашњи Бадњи дан. На Бадњи дан у 8 часова су људи заједно из храма кренули по бадњак, а од 17 сати је била служба, паљење бадњака, подела чеснице са златником уз ватромет и послужење за многобројни присутни народ. Бројном народу пригодном беседом се обратио парох крупачки отац Ђорђе Стевановић подсетивши окупљене шта је смисао празника Божића.

Данас у 8:30 на дан Божића црквена звона најавила су почетак литургије. Поред великог броја деце, мештана и верног народа из Пирота Божићну литургију својим присутвом уприличили су градоначелник Пирота  Владан Васић и председник пиротске Црквене општине Драган Красић који иначе живи у Крупцу.


Црквени одбор крупачке парохије на челу са председником проф. Бобаном Славковићем се захваљују свима који су помогли организацију Бадњег дана, и прославу Божића у Крупачкој парохији. Да у здрављу, духовној радости, породичној слози и весељу прославите Божић! Мир Божији Христос се роди-Ваистину се роди.

На видео материјалу и наведеној захвалности спонзорима у истом, благодаримо господину Игору Ракићу из Крупца, поручују из Крупачке парохије.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker