Pirot - Mali Jerusalim

НАВЕЧЕРЈЕ СЛАВЕ СВЕТЕ ТРОЈИЦЕ У ИЗВОРУ

Данас је са вечерњом службом од 17 часова почела прослава храмовне и сеоске славе Свете Тројице у селу Извор. Вечерњу службу је служио старешина храма јереј Душан Александрић, а за певницом је био хор Дома културе који је предводила Силвија Нешић.

Након молитве за верни народ је припремљен културно- музички програм који је организовала Бранкица Видојевић, хор Дома Културе, фоклкор, Филип Вучић као пратња, васпитачица Соња Џунић. Послужење за децу и верни народ је припремила сестра Љиљана Андрић, која је колачар ове године, уз помоћ локалне самоуправе, удружења „Орлова круша“ и Црквене општине Извор. Сутра се наставља прослава са Светом Литургијом која почиње у 08:30, а којом ће начелствовати намесник из Пирота јереј Душко Видачић уз саслуживање оца Немање Шева и јереја Душана Александрића, након тога предсотји литија кроз село од 10:00, резање славских колача и свечани ручак.
Позивамо сав верни народ да узме учешће у прослави једног од најзначајнијих хришћанских празника- Силазак Светога Духа на апостоле.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker