Kultura

Кoncert učenika Muzičke škole “Dr Dragutin Gostuški”

Plaznici Muzičke škole “Dr Dragutin Gostuški” održali su  koncert u Domu kulture koji je prvobitno bio planiran kao novogodišnji koncert koji je odložen zbog vanredne situacije.  U 25 tačaka nastupili su brojni učenici svih razreda i odseka a samo hor je imao preko 20 izvođača. Prijatelji škole , članovi porodice i ljubitelji klasičnl muzike uživali su u melodijama  poznatih kompozicija u izvodjenju malih – velikih umetnika.

 Prošlu godinu obeležioje  jubilej, 20 godina postojanja Muzičke škole “Dr Dragutin Gostuški”, brojna takmičenja i mnogo nagrada, rekla je profesorka klavira Irena Vezenković i dodala da  će ove godine pokušati da i učenici i nastavnici  budu još bolji ali najvažnije je da deca nastupaju i da se takmiče.

Anđela Đorić učenica  četvrtog razreda muzičke škole i šestog razreda osnovne škole  svirala je Etidu na večerašnjem koncertu. Ona kaže da joj je bilo žao što nije organizovan novogodišnji koncert ali da se i večeras osećao novogodišnji duh. Anđela često učestvuje na raznim takmičenjima i do sada je postigla zapažene rezultate. Takmičenja su za nju veća odgovornost I  veća je  trema zato što nastupa pred žirijem a na koncertu nastupa pred poznatom publikom, pred svojom porodicom i onda je kaže opuštenija dok svira.

Lena Najdanović učenica prvog razreda muzičke škole, odsek klavir,  večeras je nastupila sa horom.  Ovo je njen prvi nastup, kaže da ima tremu  ali da voli da peva. Uči da svira klavir koji je zavolela zbog svoje drugarice  i zbog klavira upisala   muzičku školu.

Jedna od voditelja programa bila je Senka Pešić učenica šestog razreda muzičke škole koja inače  svira klavir jer kako kaže taj instrument pruža najviše mogućnosti za izvođenje najrazličitijih kompozicija.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker