Gradska hronika

Polaznicima programa FOOO u školi “Dušan Radović” prezentovane usluge NSZ, kao i finansijske i nefinansijske mere aktivne politike zapošljavanja

U organizaciji Filijale Pirot Nacionalne službe za zapošljavanje i Osnovne škole „Dušan Radović“ za polaznike programa funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih (FOO) održana je Motivaciono-aktivaciona obuka namenjena licima bez kvalifikacija ili sa niskim kvalifikacijama. Radionici je, u sali Škole, prisustvovalo 25 nezaposlenih.

Rešenjem nadležnog Ministarstva osnovna škola „Dušan Radović“ verifikovana je za sprovođenje programa osnovnog obrazovanja odraslih.  Filijala Pirot NSZ i ova škola su potpisnice Sporazuma o realizaciji programa FOO, po kome je u projekat „Druga šansa“ ove školske godine uključeno 31 nezaposleno lice.

Prisutnim polaznicima i nastavnom osoblju obratile su se predavač u Školi Milenka Zlatanović i v.d. direktora Filijale Pirot NSZ Suzana Đorđević, koje su istakle značaj obrazovanja i opismenjavanja, sticanja novih znanja i razvijanja različitih veština. Naglašen je i značaj aktivnog traženja posla, prezentovane su im usluge NSZ, kao i finansijske i nefinansijske mere aktivne politike zapošljavanja u koje se mogu uključiti tokom ili nakon završenog školovanja.

Radionicu je održala Marija Pejić Mladenović, savetnica za zapošljavanje. Učesnici radionice bili su zainteresovani za pohađanje različitih obuka radi osposobljavanja za obavljanje konkretnih poslova, bilo da je reč o obukama za tržište rada ili o obukama na zahtev poslodavca.

Radionica je ocenjena kao vrlo korisna od strane učesnika i polaznika FOO programa, ali i od strane nastavnog i stručnog osoblja Škole. Polaznici su iskazali zainteresoivanost za uključivanje u mere radnog angažovanja i zapošljavanja, kao i za druge  oblasti koje životno dotiču ovu kategoriju nezaposlenih lica, a tiču se ostvarivanja prava pred drugim institucijama i dokazivanja statusa pripadnosti nekoj od kategorija teže zapošljivih.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker