Kultura

Dragana Mićalović: Snimanje u Pirotu ostaće mi u sećanju do kraja života

Glavni protagonisti filma Zona Zamfirova 2 na konferenciji za štampu po završetku pretpremijere nisu krili oduševljenje reakcijama pirotske, ali i publike u Vranju i Senti, gde je takođe pretpremijerno prikazan ovaj film koji će, po svemu sudeći, predstavljati novi veliki filmski hit.

-Jako sam srećna što sam po treći put u životu u Pirotu. Želim da se zahvalim ovim ljudima na divnim danima koja smo proveli ovde u Pirotu. Taj period ostaće mi u sećanju do kraja života-kazala je Dragana Mićalović. 

Marina Ćosić, izuzetno talentovana glumica, inače student treće godine akademije kazala je da je sticajem okolnosti deo filmske ekipe postala mesec dana pre početka snimanja.

-Ovo je moja debitantska uloga na filmu i jako sam srećna što sam drugi put u Pirotu. Želim da se zahvalim ekipi. Nadam se da je posao obavljena na pravi način-kazala je Ćosićeva.

Radmila Kocevska, glumica Narodnog pozorišta u Vranju, kazala je da dugo sarađuje sa rediteljem Jugom Radivojevićem.

-Zaista je veliko zadovoljstvo biti deo ove ekipe koja je sjajna, puno mladih i talentovanih glumaca i svima želim puno sreće. Ta energija koja je provejavala, to se i oseća u filmu, bajka, mislim da nam to svima fali, ljubav, praštanje, nešto na šta smo zaboravili u poslednje vreme. Mislim da nas ovaj film vraća da vrednujemo prave stvari u životu-kazala je Kocevska. 

 

Slične vesti

167 Comments

  1. Zona Zamfirova 2 je film koji neguje stare obicaje. Prvi deo je bio dobar, a ovaj zbog sjajne glumacke ekipe ima da obori sve rekorde gledanosti!

  2. Kada se radi o ovako dobrom filmu i sama ekipa je zadovolja jer su svoj posao odradiloi profesionalno i odgovorno.Pobrali su sve ovacije i lovorike u Protu na predprimijeri.

  3. Drago mi je sto su glumci zadovoljni filmom i snimanjem. To je znak da je sve bilo kako treba i da je proslo uspesno. Siguran sam da ce ovaj film oboriti sve rekorde.

  4. Film predstavlja splet tradicije i kulture, naše istorije toga vremena. Žao mi je što nza neke devojke toga vremena nauka nije uznapredavola, i da su rođene ranije nego što je trebalo. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.

  5. Pozitivna strane price se sastoji i u tome sto je na ovaj nacin izvrsena promocija svih ovih malih gradova u Srbiji, koji su tokom snimanja filma zivnuli i probudili se iz ucmalosti.

  6. Koliko su nam potrebni ovakvi projekti i price koje promovisu prave vrednosti vidi se iz odusevljenja publike pri svakom narednom prikazivanju. Jedva cekam da i ja sa porodicom pogledam film. Jos vise se radujem razgovoru o filmu i sredjivanju utisaka.

  7. nAROD SA TAKO BOGATOM ISTORIJOM I KULTUROM IMA O CEMU SNIMATI FILMOVE.. POZDRAVLJAM OVAKVE AKCIJE I TEME , I ZELEO BIH SVE VISE OVAKVIH FILMOVIMA O LJUDIMA I DOGADJAJIMA IZ NASE PROSLOSTI.

  8. Ovaj izvanredan film odusevio je celu zemlju. Divna prica, protkana srpskom istorijom u izvedbi mladih i talentovanih glumaca, nece nikoga ostaviti ravnodusnim.

  9. Jedan od kultnih filmova, koji se mogu gledati vise puta i uvek je zanimljiv , glumacka ekipa je sjajna, reakcije publike su odlicne, sa nestrpljenjem ocekujem nastavak filma.

  10. Glumacka ekipa odlicna, lepo su se snasli. Glavni glumci su se dobro, super i savrseno uklopili u ulogu. Divno je sto je snimljen nastavak, mnogo stvari mozemo nauciti, film nosi poruku.

  11. Same slike starih rustičnih zgrada, ulica i dvorišta uzburkaju srbima krv, još kada su to stara dobra vremena, pesma, igra, ljubav, dobri glumci, Zone 2 ima zagarantovan uspeh i kao knjiga i kao film .

  12. Verujem da ce pubilka biti takodje odusevljenja u celoj Srbiji, malo je ovakvih filmova koji se bave tematikom Srpske tradicije i pokazuje mladim narastajima kako je to nekada izgledalo.

  13. Pirot je mesto koje je zadrzao kulturolosku tradiju iz davnina, tako da se tamo moze videti od savremenih do istorijskih zdanja, a i govor je ostao spoecifican.

  14. Nalepsa ljubavna priča srpske knjievnosti. Prikazuje socijalne razlike koje su i tada bile izražene i prepreka za ostvarenje ljubavi dvoje mladih. Ipak ljubav uvek pobeđuje. Priča nas podseća na stare tradicionalne običaje koji su bačeni u zaborav.

  15. Prelepa prica koja prikazuje srpsku tradiciju i kulturu,a sjajna glumacka ekipa,sigurna sam, doprinece da taj drugi deo dozivi jos vecu gledanost od prvog dela filma.

  16. Ovaj film prikazuje prave vrednosti nase zemlje,srpsku tradiciju i kulturu,ljubavnu snagu jednog para kao i prelepe pejzaze J.Srbije. Presrecna sam sto prvi deo price konacno dobija svoj nastavak!

  17. Vrhunska glumačka postava, najbolji utisak mi tu ostavlja mlada Brankica Sebastijanović. Mislim da je čeka svetla budućnost i na televiziji i na filmu.Ićiću u bioskop da ga pogledam sigurno.

  18. Tradicionalizam je ono što ovome narodu je nedostajalo, sve ove zadnje godine.Hvala režiseru i glumcima što nas na najlepši način vraćaju u neka stara dobra vremena.

  19. Odlican projekat,fenomenalni glumci,odlicna radnja,lepi gradovi pozitivno vracanje tradicije koja se polako zaboravlja.Jedva cekam premijeru,odusevljen sam samom najavnom,jedva cekam film.

  20. Sama prica filma me izuzetno privlaci jer govori o nasem narodu, kako se ranije zivelo, o nasim obicajima i nasoj tradiciji. Verujem da ce ova talentovana glumacka ekipa uspeti da nas svojom glumom vrati u proslost-bar dok gledamo film.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker