Sport

ŽRK Pirot poražen od Bora 32:18

U 6. kolu Super B ženske rukometne lige, pirotske rukometašice igrale su večeras u hali Kej sa ekipom Bora. Uz bolju igru tokom celog meča, gošće su slavile rezultatom 32:18.

rukometasice_1

Nakon prvih 30 minuta i velike borbe oba tima, rezultat je 13:9 za gošće.

rukometasice_6

Nakon dobrog starta u drugom delu igre, pirotskim rukometašicama pala je koncetracija, što je bio uzrok brojnim greškama, nakon čega su se gostujuće rukometašice rezultatski odlepile, na kraju se ispostavilo nedostižno.

rukometasice_4

Rezultat na kraju 18:32 za ekipu Bora.

rukometasice_5

Trener gošći Zoran Barbulović kaže da se njegova ekipa dugo pripremala za utakmicu u Pirotu.

-Respektujemo domaćina jer je unazad mnogo godina Bor gubio ovde u Pirotu jer je Pirot tradicionalno neugodna ekipa. Moram i da kažem da smo odigrali čak iznad naših očekivanja i stvorili početkom drugog poluvremena razliku sa 13:11 na 19:11 i tu je rešena utakmica. Moja ekipa je mlada i ja verujem da ćemo još bolje da igramo mada je ovo bila naša najbolja partija u dosadašnjem toku prvenstva-kaže trener Barbulović.

rukometasice_3

Rukometašica ŽRK Pirota Anita Drinić kaže da su o protivniku znali da igra veoma brz rukomet.

-Samo dve igračice su iz Bora, ostale su sve sa strane. Prošle godine smo ih dobile kod nas kući, izgubile tamo. Sada imaju novog trenera sa ambicijama ka vrhu tabele. Što se nas tiče mi smo loše odigrale utakmicu, mogle smo bolje, ali one igraju brz rukomet, treniraju dva puta dnevno, imaju teretanu dva sata ujutru i uveče, dok smo mi ekipa čije mnoge igračice rade, idu u škole, fakultete tako da smo ipak zadovoljne jer je naš cilj da ove godine ostanemo u ligi. Naredni protivnik je ekipa iz Nove Pazove, nakon čega nam dolazi ekipa Pančeva-kaže Anita.

rukometasice_2

Najefikasnija rukometašica u ekipi domaćina bila je Sanja Cvetković sa 6 postignutih golova, slede Anita Drinić i Saška Sokolov sa po tri pogotka, dok su Ivana Savić i Ivana Ćirić postigle po dva gola.

tekst, foto, video, montaža Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker