Kultura

Zlatne medalje za pirotske balerine

Plesači iz SWAN plesne kompanije ovog vikenda učestvovali su na internacionalnom takmičenju u Vršcu ,,VRŠAC GRAND PRIX XI” gde su osvojili dve zlatne medalje i na pravi način prezentovale pirotsku školu plesa.

,,Ovo je jedno od najvećih i najlepših takmičenja na Balkanu” kaže predsednica kluba Tijana Ćirić, ,,zbog fenomenalne organizacije sa preko 2.000 takmičara iz 7 zemalja i internacionalnih sudija, koji su svoje znanje podelili sa koreografima i plesačima iz  regiona na seminarima u okviru ovog takmičenja.”

Plesači su Pirot predstavljali u kategorijama Hip Hop, Disco Dance, Moden Ballet i Jazz Ballet. Zapažene rezultate ostvarile su balerine Sara Rančić, Sofija Minić I Tina Janačković u kategoriji  A DUO/TRIO MODERN BALLET CHILDREN zauzevši 1.mesto sa koreografijom ,,Shadows” Tijane Ćirić. Zlato je takodje u Pirot donela i Anđela Hristov, jedna od Swan Lider devojaka koja je ujedno I koreograf za Disco Dance u klubu, ona se takmičila u seniorskoj A konkurenciji.

Hip Hop grupa plasirala se u finale i zauzela 6.mesto u jakoj seniorskoj konkurenciji, koreograf Andrijana Todorović veruje da je ovo finale odličan pokazatelj da je grupa na pravom putu. Hip Hoperi su posetili seminar Jana Marolta, koreografa iz Slovenije.

U solo A kategoriji za Jazz Ballet Children još jedno finale ali medalja na domak ruke za Tinu Janačković, čiji je talenat vidno primećen od strane jednog člana žirija, Italijana, Enzo Cellini na čijem seminaru su pirotske balerine prisustvovale.

-Ovakva takmičenja su trenuci za pamćenje, kako takmičarima zbog prelepog ambijenta, tako i nama koreografima koji smo se našli u pravoj oazi umetnosti. Seminari kod svetski poznatih imena motivisali su nas da nastavimo još bolje i postižemo još zapaženije rezultate-kaže Ćirićeva.

foto Girafon

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker