Kultura

“Život je loto” – Piroćanci oslobodili Veru krivice

Pirotska publika uživala je sinoć u tragikomediji „Život je loto“ koja je u okviru programa „Pirotskog leta 2023“ odigrana na Maloj sceni. Monika Romić u ulozi Vere uspela je da zasmeje, rastuži i na kraju predstave privoli publiku da je oslobodi krivice, jer publika bira kraj u ovoj predstavi. Piroćanci su izabrali da Vera umesto zatvora posle koga će je čekati milioni, otputuje i bude slobodna jer „sloboda nema cenu“.

Interaktivna tragikomedija koja govori o nizu  neverovatnih situacija kroz koje je prošla glavna junakinja Vera u samo 24 sata. Ona dolazi na železničku stanicu i počinje da iznosi svoju priču, nepoznatim ljudima, o svom životu, mužu, ljubavniku. Priča počinje vrlo benigno, Vera je domaćica, njen suprug je radio u JAT-u,  žive naizgled mirnim životom ali se dešavaju neke situacije koje su vrlo neuobičajene i do kraja predstave publika biva iznenađena onim što čuje  od polovine predstave, kada počinje spektakl.

Glumica, Monika Romić, ističe da nikada ne zna u kom pravcu će otići ova predstava, to prepušta publici. „Volim kada me publika iznenadi i kada je kreativna i  maštovita. Rediteljka, Bojana Lazić i ja smo napravile formulu po kojoj njima nije neprijatno kada ih nešto pitam tako da se oni osećaju vrlo udobno kada treba da odgovore. Vera je vrlo upečatljiva, Vera je i nada, Vera jei ljubav, Vera je i prevara, svašta je ona“ – ističe glumica

Predstava se, kroz priču jedne žene, bavi pogledom na društvo u kome živimo, odnosom prema novcu, odnosom prema ljudima koji imaju ili nemaju novac. Da li se manjemo u odnosu na nekog ko je iznenada dobio novac ili moć i šta je sreća i da li na nju možemo uticati?

„Svi možemo da se prepoznamo u ovoj predstavi. Kad biram tekstove koje radim to su uvek savremene teme i uvek je to nešto što nas se tiče i nešto što nas dotiče i što prepoznajemo u sebi ili u drugima“ – rekla je Monika Romić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker