Umetnošću protiv vandala i uništavanja Keja

Podelite

Pirotski akademski umetnik Marko Tošić postavio je večeras jedinstvenu umetničku instalaciju na Keju pored Nišave. Kej je, naime, preprečio trakama iznad Golemog mosta sa natpisima “Građanska inspekcija”. Cilj mu je bio, da na ovaj umetnički način, kad već izgleda nažalost drugi ne postoji, skrene pažnju javnosti na značaj očuvanja mobilijara na Keju, koji je poslednjih dana bio na meti vandala. Građanska inspekcija ne postoji, ali bi po njegovim rečima bila jedini mogući odgovor sistema na malograđansko ponašanje nekih Piroćanaca koji uništavaju mlade sadnice na Keju, klupe, korpe, mobilijar, sve što im padne šaka.

gradjanska-inspekcija_6

-Proteklih dana sam na portalu Pirotske vesti čitao u više navrata o vandalskom ponašanju nekih naših sugrađana koji su uništavali simbol grada – Kej pored Nišave, korpe, info table, kao i drugi mobilijar. Ovo je neki moj način da ukažem javnosti na pogubnost takvog ponašanja nesavesnih Piroćanaca-kazao je Pirotskim vestima Tošić. Tošić kaže da će, iako će ti isti vandali koji besomučno uništavaju sve pred sobom već noćas uništiti ovu umetničku instalaciju, ona stajati na Keju naredna četiri dana kako bi što više ljudi videlo i shvatilo poruku koju je on javnosti želeo da prenese na ovaj jedinstven – umetnički način.

gradjanska-inspekcija_4

gradjanska-inspekcija_1

gradjanska-inspekcija_1

gradjanska-inspekcija_2

tekst i foto, video i montaža  Aleksandar Ćirić

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1