U Visočkoj Ržani na Staroj planini organizovano prvo venčanje posle tri decenije

Podelite

Posle više od tri decenije, na Staroj planini, tačnije u staroplaninskom selu Visočka Ržana, priređena je ceremonija venčanja. Pred matičarem Gradske uprave Pirot sudbonosno “da” kazali su, na oduševljenje najbližih, ali i svih sedam stanovnika ovoga nekada velikog staroplaninskog sela, Aleksandra i Dušan Mitić.

Na originalnu ideju da se venčanje organizuje u jedinstvenom ruralnom ambijentu, kako kaže Aleksandra, došao je njen suprug Dušan, inače poreklom upravo iz Visočke Ržane.

-Ideju o venčanju dobio je moj suprug Dušan, a kako oboje jako volimo ovo selo odmah smo se složili da boljeg mesta za krunisanje dugogodišnje ljubavi i ukazivanja poštovanja svojim korenima i precima nema. Poslednji iz porodice koji se venčao u njihovoj kući je Dušanov pradeda, po kome je i dobio kršteno ime. Oduševljenje je bilo kod svih, naših najbližih,naravno nas, i malobrojnih meštana koji su se sa setom prisetili da je poslednje venčanje bilo pre više od 30 godina. Najponosniji je Dušanov deda Mića koji živi u Pirotu a kao i većina meštana vraća se i posećuje polunapušteno selo. Venčanje je bilo romantično, zabavno i definitivno nešto što ćemo pamtiti celog života-kazala je Pirotskim vestima Aleksandra.

foto Miljan Mladenović/ Profoto 

Podelite

1 Komentar

  1. Vlada

    08.05.2018. at 12:54

    Da Visocka Rzana nema mozda vise od 7 stanovnika?

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1