Stanko Deda Mraz – četiri decenije veseli pirotske mališane

Podelite

Stanko Jovanović, poznat generacijama Piroćanaca i kao Stanko – Deda Mraz, već četiri decenije pirotske mališane uveseljava i razgaljuje uoči novogodišnjih praznika. Sada već sedamdesetogodišnji pirotski Deda Mraz za Pirotske vesti kaže da je kao mali, bio sedmo dete u porodici, siroče, da je sanjao da za Novu godinu dobije poklone, i da ga je to kasnije motivisalo da, kada već on sam nije mogao da uživa kao dete u čarima novogodišnjih praznika, to priušti generacijama pirotskih mališana.

-Ja sam bio sedmo dete u porodici, siroče. Živeli smo u nemaštini i jedva sastavljali kraj sa krajem. Sanjao sam kao mali da pred svaku Novu godinu dobijam sa braćom i sestrama poklone, ali naši roditelji to nisu mogli da nam priušte. Zbog toga sam pre četiri decenije počeo da uveseljavam mališane u Pirotu jer znam kako je teško živeti u nemaštini, a svaki osmeh na licu deteta mene ispunjava čini presrećnim-kaže najpoznatiji pirotski Deda Mraz.

Jednostavno, dodaje, želeo sam da pružim bar malo zadovoljstva, osmeha i sreće, koju ja u detinjstvu nisam imao, mališanima ovde u Pirotu.

Kako kaže, dešava se da ima fotografije sa tri generacije jedne porodice.

-Neretko se dešava da baka donese slike sa mnom na kojima sam sa njenom decom, a sada i sa unucima- navodi pirotski Deda Mraz.

tekst i foto Aleksandar Ćirić

Podelite

1 Komentar

  1. DR

    24.01.2017. at 10:28

    Svaka cast za gospodina! Zelim Vam zdravlje da jos puno godina uveseljavate male Pirocance 🙂

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1