Pobednik Jagnjijade:Ovce na Staroj planini pasu čajeve

Podelite

 

Boban Jotić, dobitnik prve nagrade na ovogodišnjoj Jagnjijadi u Krupcu, u razgovoru za Pirotske vesti otkriva tajnu pirotske jagnjetine i kako se priprema najukusnija jagnjetina.

jagnijada nedelja_10

Boban Jotić

Jotić je jagnjetinu pripremio u vurnji, onako kako se radilo vekovima unazad na našim prostorima. Po njegovim rečima, to je najbolji način pripreme vrhunske jagnjetine.

-Da bi se napravila ukusna jagnjetina mora prvo da se odabere kvalitetno jagnje. Mi smo ga uzeli iz sela Braćevci, gde je veoma kvalitetna trava, praktično ovce pasu čajeve gore, tako da nismo mogli da omanemo. Jagnjetina traži prvo da bude zrelo meso i prirodne začine. Nikakvi praškasti začini ne smeju da se koriste i nikakava hemija, samo prirodni jer onda kvalitet mesa dolazi do izražaja-kaže Jotić za Pirotske vesti.

Boban je danas dobio nagradu i za vrhunski pripremljenu jagnjeću čorbicu, koja takođe predstavlja, po njegovim rečima, vrhunski specijalitet, koji je karakterističan za naš kraj.

Danas, drugog i poslednjeg dana ovogodišnje Jagnjijade, održano je nadmetanje u pastirskim igrama, bogat kulturno-umetnički program, kao i takmičenje u pripremi najukusnije jagnjeće čorbice i drugih specijaliteta od jagnjetine.

Pogledajte galeriju fotografija sa današnje Jagnjijade.

jagnijada nedelja_12

jagnijada nedelja_17

jagnijada nedelja_01

jagnijada nedelja_11

jagnijada nedelja_14

jagnijada nedelja_03

jagnijada nedelja_02

jagnijada nedelja_13

jagnijada nedelja_07

jagnijada nedelja_08

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1