Pirotska pamet “zaludela” ljubitelje video igrica u Brazilu, Indiji, Indoneziji, Italiji…

Podelite

Najuspešniji pirotski sportista Uroš Mijalković, koji je slavu pirotske škole karatea proneo i pronosi širom Evrope i sveta, svoje majstorstvo u karateu, sa tatamija uspešno prenosi i u virtuelni svet video igara. Sa svojim prijateljima, pokrenuo je projekat, koji bi mogao da se nazove i pirotskim start-apom iz oblasti informacionih tehnologija kompanijom “Miracle Dojo” koja je uspela da razvije video-igru inspirisanu karateom “Karate Do”. 

Uroš za Pirotske vesti kaže da bi ova kompanija mogla da se nazove pirotskim start-apom s obzirom da su od šestočlane ekipe, četvorica iz Pirota. 

-Miracle Dojo studio je sastavljen od nas šestorice – Stefan, Stevan, Stanko, Nemanja, Nikola i ja. Jako bitno je da se naglasi da je to manje više pirotski start up, jer, pored mene, na projektu radi i Stanko Kostić,  kao game developer. Pored toga, za muziku u igrici sarađujemo sa braćom Stefanom i Markom Filipovićem, koji su takodje Piroćanci. Igra je trenutno u beta verziji. To podrazumeva da je gotovo skoro 90 % igre, i da moramo da igru izložimo mnogobrojnim testovima, i dobijemo relevantnu informaciju sa tržista i pokupimo njihove reakcije i eventualne sugestije-kaže Uroš.

 

Po njegovim rečima, u ovoj fazi studio Miracle Dojo će se zadržati neki period, sve dok igra ne bude spremna za zvanično objavljivanje.

-Ipak, svako ko želi da je igra, može se prijaviti na našem sajtu, odnosno fejsbuk stranici da bude takozvani beta tester. Podršku imamo svuda u svetu, i svi su u velikom iščekivanju da izađe igra. Najviše fanova imamo u Brazilu, Iranu, Indoneziji, Indiji, Egiptu, Turskoj, Italiji… Veliki je poduhvat, i velika je odgovornost. Naročito prema najvećim borcima današnjice koji su nam pružili podršku i dali dozvolu za korišćenje lika i imena, a zatim prema svim fanovima. Cilj nam je da Karate Do bude najigranija igra u svom žanru. Potrudićemo se da to bude i ostvareno. Još uvek smo u potrazi za investicijom, koja je neophodna kako bismo podigli kvalitet proizvoda i spremili ga za tržišnu borbu sa gigantima u gejming industriji koji imaju i preko 500 zaposlenih-kaže Uroš za Pirotske vesti. 

Ukoliko želite, možete postati tester igrice, i to putem sledećeg linka:

https://karatedo.typeform.com/to/reszWO

 

Uroš Mijalković

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1