Na biciklama prešli 12000 kilometara za ugrožene u Africi

Podelite

Nemci Feliks i Ben na njihovoj biciklističkoj humanitarnoj misiji preći će na desetine hiljada kilometara kako bi prikupili novac za pomoć ugroženoj deci Afrike.

​-Cilj nam je prikupljanje sredstava za Humanitarnu organizaciju Lekari bez granica. U Srbiju smo ušli juče. Na putu od Istanbula do Pirota smo čuli sve najbolje o srpskom gostoprimstvu i u to smo se i lično uverili-kaže Feliks za Pirotske vesti.


-Od Južnoafricke republike nam je najveći problem bila pustinja u Namibiji gde smo ostali bez vode, dok su nas u Etiopiji gadjali kamenjem. Prošli smo do sada kroz sledeće zemlje – Južnoafričkacrepublika, Namibia, Zambia, Malaui, Tanzania, Kenija, Etiopija, Sudan, Egipat (iz Kaira avionom u Istanbul)- Turska, Bugarska i sada Srbija. Dalje idemo – Hrvatska, Madjarska, Austrija, Nemačka- Freiburg gde ćemo putovanje završiti u rodnom gradu, mestu rodjenja i odrastanja-kažu Feliks i Ben.


Oni su na svojoj misiji do sada za Lekare bez granica ( http://www.msf.org/) prikupili 9800 evra.

-Na kraju putovanja ćemo odluciti koji ćemo tačno projekat pomoci u Africi- treba odluciti medju mnogo izbora-kažu ovi humanitarci.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1