Krivične prijave protiv čelnika Vranja i Pirota

Podelite

Državna revizorska institucija podnela je krivične prijave protiv bivšeg gradonačelnika Vranja i aktuelnog predsednika opštine Pirot. Prekršajne prijave stići će i na adrese pojedinih niških funkcionera.

Zbog, kako je navedeno, nezakonitih radnji u poslovanju Grada u 2011. godini Državna revizorska institucija (DRI) podnela je krivičnu prijavu protiv bivšeg gradonačelnika Vranja, a sada Narodnog poslanika SPS-a Miroljuba Stojčića.

Osim njega, na osmočlanom spisku nalaze se i Vladan Vasić, predsednik opštine Pirot, kao i Miroslav Mančić, direktor Društvenog fonda za puteve opštine Pirot. Naime, kako je navedeno u saopštenju DRI, krivične prijave podnete su zbog prekomernog trošenja budžetskih para.

Kada je reč o poslovanju niške lokalne samouprave u 2011.godini, Državna revizorska institucija navela je znatno manje nepravilnosti u odnosu na prošlogodišnji izveštaj.

Kako stoji u saopštenju, prekršajnu prijavu dobiće Nebojša Petrović, bivši direktor niške Tržnice, Blagoje Bradić direktor niške filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, kao i Radojko Matić direktor Apoteke Niš.

Zahtev za pokretanje Prekršajnog postupka, kako stoji na sajtu DRI, biće prosleđen i predsedniku opštine Surdulica Novici Tončevu i još nekim funkcionerima iz ove opštine.

Zahtevi za pokretanje prekršajnih postupaka podneti su zbog nepoštovanja pojedinih odredbi Zakona o budžetskom sistemu, Zakona o javnim nabavkama, Zakona o radu, Zakona o državnim službenicima, i mnogim drugim uredbama.

Izvor: juznevesti.com

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1