Reportaža

Oštetio “Tigar” za 290 miliona?

PIROT – Više tužilaštvo u Pirotu podnelo je danas zahtev za sprovođenje istrage protiv bivšeg direktora fabrike autoguma “Tigar tajers” Vladimira Nikolića zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

Zahtev je podnela viši javni tužilac Snežana Stamenković.

Osnovano se sumnja da je Nikolić u svojstvu odgovornog lica, od početka 2003. do kraja 2007. godine, iskorišćavanjem ovlašćenja direktora pribavio sebi i drugima imovinsku korist u ukupnom iznosu od 170 miliona dinara i naneo štetu firmi “Tigar tajers”, koja se ranije zvala “Tigar MH”, u iznosu od 290 miliona dinara, navodi se u zahtevu za pokretanje istrage.

Osnovano se sumnja da je Nikolić u svojstvu direktora zaključio ugovor sa beogradskom firmom “Projektinova”, gde se kao zastupnikom navode “grupe autora” iz Pirota, koju su predstavljali zapravo najviši funkcioneri “Tigra”. Na osnovu navedenog ugovora naloženo je plaćanje 61 fakture sa neistinitom sadržinom u ukupnom iznosu od 290 miliona dinara.

Taj novac je beogradska firma dalje uplaćivala kao autorske honorare na tekuće račune Vladimira Nikolića i još 86 najviših rukovodioca “Tigra”.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de