Sport

Zimske čarolije na Planinarskom domu i klizalištu počele, zašto ne i na Zatvorenom bazenu

Sportski centar u Pirotu se maksimalno pripremao za ovu zimsku sezonu, ali vremenske prilike nisu išle na ruku. Danas je, konačno, stanje kud i kamo bolje za realizaciju pojedinih programa, s obzirom na snežne padavine i povoljnu temperaturu. Klizalište na Omladinskom stadionu je spremno i , dok pišemo ove redove, prvi klizači pristižu javljaju nam iz Sportskog centra. Danas je skijalište na Planinarskom domu pripremljeno, tabač snega je uredio stazu i ljubitelji skijanja moći će da uživaju u predivnom ambijentu na nadmorskoj visini od, skoro, hiljadu metara. Staza će biti otvorena od 12 do 18 časova radnim danom, a vikendom od 10 do 18. Za one koji su skloni “ušuškanom” i toplom ambijentu na raspolaganju je Zatvoreni plivački bazen. U Sportskom centru najviže žale, a i ne samo oni, što zbog pandemije nije organizovana Božićna škola sportova. 

Filip Filipović, iz Sportskog centra Pirot, kaže da je skijalište spremno, snega ima dovoljno, a na klizalištu Omladinskog stadiona ima prvih klizača.

“Vremenske prilike nam nisu išle na ruku, ali protiv prirode se ne može. To je najviše na klizalištu vidljivo. Trudili smo se da napravimo ledenu ploču i to smo uspeli. Danas je počelo da radi klizalište tako da pozivam decu, učenike i sve ostale da dođu. Poučeni iskustvom obezbedili smo dovoljan broj klizaljki, ali zbog pandemije ograničili smo broj klizača, najviše do pedeset. Klizalište će raditi od 10 do 20 časova”

Filipović kaže da na Planinarskom domu ima dovoljno snega, staza je uređena, i da je ovo odlična prilika da se izađe iz gradske sredine i uživa u pravom zimskom ambijentu.

 

“Staza je odlična i radiće radnim danima od 12 do 18 časova, a vikendom od 10 do 18. Zbog epidemiološke situacije nismo, kao ranije, obezbedili organizovan prevoz jer moramo da se pridržavamo mera zaštite od širenja zaraze. Pozivam roditelje da nađu slobodno vreme i sa svojom decu izađu u prirodu, značiće to mnogo i deci i njima”.

Zatvoreni bazen je takođe na raspolaganju svima koji žele da se rekreiraju. Voda je oko 28 stepeni i pravo je uživanje za rekreaciju, kaže Filipović.

“Kad pogledate sa strane deluje hladno, ali na bazenu je možda i pretoplo. Temperatura vode je oko 28 stepeni. U jednom periodu bilo je manje posetilaca, verovatno zbog epidemiološke situacije, ali sada imamo tokom celog dana ljude koji se rekreiraju. S obzirom na veličinu prostora obezbeđena je fizička distanca. Tu je možda “najkritičniji” deo kod garderobera, ali imamo oko 600 kaseta i omogućena je odgovarajuća distanca. Maske se nose od ulaza na Bazen do trenutka, naravno, kada se uđe u vodu”.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker